Yüz Kemikleri Kırığı Onarımı

Travma sonrası yüzdeki, alın, burun, elmacık kemiği, alt veya üst çene kemiklerinde kırıklar oluşabilir. Kemik kırkları hem fonksiyonel hem de estetik olarak rahatsız edici sorunlara yol açar. Kırıkların tedavisi kaza sonrasındaki ilk 3 hafta içinde kırık hattının düzeltilip titanyum plak vidalar ile onarılmasıdır. Geç kalınmış olgularda tedavi daha uzun ve zorlayıcı olur.

Dudak Yarığı

Doğumsal bir sorun olan dudak yarığı yaşamın 3-6 ayında çocuk yeterli kiloya ulaştığında onarılır. Ameliyat sonrası kalan iz imanla silikleşir çok az farkedilir şekilde kalır.

Damak Yarığı

Doğumsal bir sorun olan damak yarığı yaşamın 9-12 ayında çocuk yeterli kiloya ulaştığında onarılır. Onarılmaması konuşma bozukluklarına yol açar.

Alveol Klefti

Dudak-damak yarıklı çocuklarda görülen dişlerin tutunduğu kemik olan alveolün yarığıdır. yaşamın 9-12 yılında leğen kemiğinden alınan küçük miktarlardaki kemik yaması ile onarılır. Bu ameliyat ile diş dizilimi yapılabilir ve üst çene tek parça haline getirilerek sağlamlaştırılır.

Meme Onarımı

Meme kanseri sonrası memenin çıkarılması ile eş seanslı ya da daha sonra yapılabilir. Meme protezleri ile onarım genellikle eş seanslı ameliyatlarda tercih edilir. Meme dokusu ve cildi tamamen çıkarılmış geç vaklarlarda ise karında ya da sırttan alınan öz doku ile onarım gereklidir.

El kesileri

İş kazası ya da ev kazası olarak karşımıza çıkan el kesileri cildin altında bulunan ve elin fonksiyonunu sağlayan tendonlar, elin duyu ve motor sinirleri ve/ veya kemik kırıklarının eşlik edebildiği yaralanmalardır. Kaza sonrası ilk 1-3 günde en ideali olmak üzere ilk 3 hafta içinde onarılmalıdır. Onarılmadığı takdirde geç dönem tedavileri daha zorlayıcı olabilir.

Doğumsal Anomaliler

Yüzde görülen çeşitli yarıklar, damarsal anomalileri ya da parmakların eksikliği, fazlalığı veya yapışıklığı gibi birçok sorunun tedavisi mümkündür.

Abone olmak için Mailinizi Girin